اهدای عضو اهدای زندگی
گزارش تصویری جشن نفس (پویش مردمی برای اهداء عضو) در انزلی
به گزارش خبرنگار ایرنا، انجمن طرفداران توسعه انزلی و گروه گیلان کالچر با برگزاری آیین قدردانی از اهداء کنندگان عضو در این شهرستان شروع رسمی این پویش را در انزلی جشن گرفت.
در این مراسم از خانواده این بخشندگان حیات (محمد امیدی، آرش ایزدپناه، زهرا فرید افشار، فاطمه آقایی پور و امیر قربانی) که اعضایشان به بیماران نیازمند اهداء شده و آنها را از مرگ و معلولیت نجات داده، قدردانی شد.
حاجی پور همسر زهرا فرید افشار گفت: هنگامی که خانواده محمد امیدی که از دانش آموزان من بود اقدام به اهدای عضو جوانشان کردند همسرم که سابقه بیماری فشار خون داشت از من خواست اگر دچار مرگ مغزی شد اعضایش را برای کمک به بیماران اهداء کنم.
خواهر محمد امیدی، جوان ۱۹ساله ای که در تصادف دچار مرگ مغزی شده و اعضایش به سه نفر زندگی دوباره داد نیز گفت: ما نمی خواستیم خانواده های دیگر نیز مثل ما داغدار شوند بنابر این اعضایش را به بیماران درمند بخشیدیم.
دکتر ابوالحسن محسنی از پزشکان فعال در زمینه پیوند اعضاء در خصوص شرایط و فرایند اهدای عضو گفت: سالانه پنج تا هشت هزار نفر به علت هایی چون تصادف جاده ای سکته مغزی و سایر موارد دچار مرگ مغزی می شوند.
وی اضافه کرد: با این که امکان اهدای اعضای ۲ هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار نفر وجود دارد اما تنها ۷۰۰ خانواده برای اهدای عضو رضایت می دهند و روزانه هفت تا ۱۰ نفر در فهرست انتظار دریافت عضو جان خود را از دست می دهند.
دکتر محسنی متذکر شد: اعضای یک فرد مرگ مغزی می تواند سه تا هشت نفر را از مرگ و ۶۳ نفر را از نقص عضو نجات دهد.
به گفته وی، این در حالی است که هر سال تعداد زیادی از بیماران در ایران به دلیل نرسیدن عضو اهدایی از بین می روند.
دکتر حق داد ساحلی متخصص کلیه نیز گفت: امکان دریافت کلیه از فرد زنده نیز وجود دارد اما ترجیح ما استفاده از کلیه افراد دچار مرگ مغزی است.
وی خاطرنشان کرد: امکان دریافت قلب و کبد نیز تنها از افراد دچار مرگ مغزی وجود دارد وگرنه افرادی که در فهرست دریافت هستند فوت می کنند.
وی افزود: امیدوارم با گسترش فرهنگ اهداء در جامعه نیاز به استفاده از کلیه افراد زنده نباشد و بیماران نیازمند بتوانند از افراد دچار مرگ مغزی استفاده کنند.
حسن لایقکار از اعضای انجمن طرفداران توسعه انزلی سخنان خود را با این شعر زیبای سعدی آغاز کرد: بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند،
چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار.
وی خاطرنشان کرد: آنان که با اهدای اعضای بدن خود باعث تجدید حیات انسان نیازمند دیگر می شوند معنای زندگی را یافته اند.
وی تصریح کرد: پویندگان جنبش اهدای عضو با پیوستن به این زنجیره همبستگی انسانی بارقه امید به زندگی را در بسیاری از نیازمندان، پرفروغ داشته و از انسان معاصر چهره ای انسانی و مهرورز ماندگار کرده اند.
مریم ایران دوست سرمربی تیم بانوان ملوان بعنوان یکی از داوطلبان اهدای عضو از این اقدام بعنوان کاری ماندگار یاد و عنوان کرد همانطور که در مورد ترویج فرهنگ و اخلاق صحبت می کنیم می توانیم در این کار انسانی ارزشمند و موثر بر سلامت انسانها نیز کوشا باشیم.
بهمن صالح نیا پیشکسوت ملوان نیز در این آیین از اهدای عضو حمایت و خود نیز برای پیوستن به این پویش اعلام آمادگی کرد.
امین حق ره از برگزار کنندگان اصلی این برنامه نیز با ابراز امیدواری از گسترش این فرهنگ به منظور نجات جان انسان های نیازمند از مسئولان خواست کاری کنند که خانواده اهداء کنندگان دغدغه دفن نداشته باشند و مکانی در خور را در آرامستان برای این افراد در نظر بگیرند.
در این برنامه گروه موسیقی{ما} به رهبری مهرداد فقیری نیز به اجرای برنامه پرداخت.
در این مراسم همچنین از دکتر عبدالمطلب نویری پزشک انسان دوست بعنوان شهروند شایسته انزلی در غیاب ایشان قدردانی شد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی مرکز اهدای عضو گیلان از سال ۸۷ تاکنون خانواده ۷۶ نفر از افراد دچار مرگ مغزی در گیلان اقدام به اهدای عضو نموده اند که حاصل آن انجام ۱۴۰ پیوند کلیه و ۶۰ مورد پیوند کبد از این افراد بود.
.
منبع عکس ها:
خروس جنگی. وبسایت انزلی چی. وبسایت افق انزلی.