کی عبرت می گیریم ؟؟؟؟؟
ساخت و سازهایی که سیل را تبدیل به بلای آسمانی می کند
سلامت نیوز:چند سالی است که به پدیده بروز سیل در نوار شمالی کشورمان عادت کردهایم. این در حالی است که در نوار شمالی کشورمان به دلیل پوششهای وسیع جنگلی و مرتعی، سیلها نباید با این حجم وسیع از خسارات اتفاق بیفتند. خود این مساله نشاندهنده تخریب وسیع پوششهای جنگلی و مرتعی در ارتفاعات فوقانی البرز مرکزی است. مشابه این ماجرا در مناطق مرکزی و جنوبی کشور ما روی میدهد که جملگی حاکی از تخریب پوشش گیاهی در بالا دست و تغییر کاربری اراضی هستند.
با توجه به اینکه کشور ما هم در این عرض جغرافیایی است همواره در معرض سیلهای غیرقابل پیشبینی قرار دارد. درباره اینکه در مواجهه با سیلها چه کار باید کرد، باید برخی از نکات را مدنظر قرار داد: تا حد امکان در مناطق سیلخیز نباید تغییر کاربری انجام داد. نباید به بهانه توسعه اراضی کشاورزی پوششگاههای جنگلی را نابود کرد یا نباید به بهانه جانماییهای صنعتی یا مسکونی اراضی کشاورزی را نابود کرد زیرا هر کدام از موارد یاد شده میتواند به افزایش خسارات ناشی از سیل دامن بزنند. همچنین اگر فشار دام بر مراتع کنترل نشود و تخریب مراتع تشدید شود نرخ سیلخیزی افزایش مییابد. اگر جادهسازیهای اصولی انجام نشود باعث تشدید فرسایش خاک، تخریب پوشش گیاهی و افزایش سیل میشود.
اگر بتوانیم عملیات انسانی را به درستی کنترل کنیم و بر اساس عملیات آمایش سرزمین چیدمان مورد نظرمان را طراحی کنیم خسارتهای ناشی از سیلها به حداقل میرسد. یکی از مواردی که باید رعایت کنیم عدم ساخت وساز در حریم آبرفتی رودخانههاست.
خسارتهایی که سیل چند سال پیش به قم وارد کرد ناشی از این موضوع بود که در داخل حریم رودخانه ساخت وساز انجام شده بود. مشابه این اتفاق در شیراز هم رخ داد. تخریب بیرویه جنگلها و مراتع تاثیر زیادی بر افزایش خساراتی که سیل بر جای میگذارد، دارد.
چیزی که سیل را تبدیل به بلای آسمانی و طبیعی میکند ساخت و سازهایی است که در مسیر سیل انجام شده است که متاسفانه این ساخت و سازها متناسب با قوانین طبیعت نبوده است. اگر سیلها اتفاق نیفتند بسیاری از تالابها و سفرههای آب زیرزمینی و همچنین اراضی کشاورزی نمیتوانند توان خودشان را دوباره به دست آورند. با وجود این، دستکاریهایی که در سالهای اخیر در طبیعت انجام دادهایم باعث شده است در حالی که دچار بحران شدید آب و همچنین بحرانهای زیست محیطی دیگر هستیم، از باران شدید و سیل بترسیم. در بسیاری موارد این بیتوجهیهای انسانهاست که فرصتها را به تهدید تبدیل میکند و مشکلاتی برای افراد به وجود میآورد.
انجمن طرفداران توسعه انزلی ضمن ابراز تاسف عمیق و نهایت تاثر از صدمات وارد شده و خسارات جانی و مالی یاد آور می نمایدکه بروز این نوع از حوادث برای ما در انزلی هم چندان دور از انتظار نخواهد بود . تا کی در خواب خرگوشی و غفلت زیاد فرو رفته و گمان می کنیم که اینگونه حوادث برای ما نیست. و هر اندازه که رفتار پر خطر و قانون گریز داشته باشیم و تا درون رودخانه را بساریم و انتفاعی آنی داشته باشیم نهایتا زیانی متوجه ما نخواهد بود . بهتر نیست به این تصاویر با دقت بنگریم و عبرت بگیریم .
انجمن طرفداران توسعه انزلی بکرات خطر ناشی از ساخت و ساز خلاف در حریم رودخانه شنبه بازار روگا را در نشریات و اطلاعیه های خود نوشته و تذکر داده است .و از طریق همین وبسایت و چه بصورت ملاقات های حضوری با مسئولین شهرستان و حتی استان با عکس وتفصیلات که نشانگر ساخت و ساز غیر قانونی و خلاف حتی در روز روشن و بدون مزاحمت صورت می گرفته است مکررا اخطار کرده است .
حتی در دو سال گذشته پرونده خلاف بسیاری ار این متخلفین که حتی بر روی اراضی حریم ساحلی که متعلق به عموم مردم است مرتکب جرم گردیده و متصرف شده اند .متاسفانه هیچ اقدامی صورت نگرفته است . در صورتی که برابر تبصره 1 ماده 100 قانون شهرداری ها شهرداری بندر انزلی مکلف بوده است ظرف مدت یک ماه پرونده را از طریق همین تبصره در کمیسیون ماده 100 مطرح کرده و رای بر قلع بنا و بازگشت به حالت اولییه را می گرفته است . واین در حالی است که شهر وندا با ساخت یک سایه بان سبک در حیاط خانه شان سریعا به کمیسیون فرا خونده شده و تخریب نمودند.
با این وصف برای آخرین بار و از ته گلو فریاد زده هشدار می دهیم که عواقب این همه غفلت با چه کسی است و اگر زیان وارده احتمالی فقط مالی باشد و بنا تخریب شود ، که نگرانی نیست و به حالت اولیه برگشته است . اما اگر خدا ی ناکرده تلفات جانی باشد و بی گناهانی در صورت اتفاق کشته شده و یا تا ابد ناقص شوند گناه و سهم تقصیرش با کیست ؟
آقای شهردار استمداد می کنیم . آگاه باشید که فردا دیر است .
توجه شما را به هشدار ها در مقالات قبلی جلب می کنم
شنبه بازار روگا را نجات دهیم !
نشریه خبری انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی در شماره شانزدهم و در تاریخ اردیبهت 1389 مقاله ای تحت عنوان (شنبه بازار روگا را نجات دهیم ) به چاپ رساند، از آن تاریخ دو سال و نیم می گذرد( و اکنن نیز 5 سال می گذرد)و ہبنظر می رسد هنوز اهمیت نجات این بزرگترین ویژگی بندرانزلی ملموس نگردیده است و هر چه می گذرد تجاوز به حریم رودخانه افزایش می یابد ، یکی به بهانه ایجاد تفریحات سالم به حریم رودخانه متعرض می شود و بیش از 1000 متر مربع از بستر رودخانه را می خشکاند و دیگران بنام رونق کسب در رودخانه نخاله ریخته و مغازه های خود را گسترش می دهند یکی دیگری خارج از اصول فنی و مهندسی و بی توجهی به ضوابط شهری و بهداشتی