پاکسازی ساحل غازیان21 تیرماه 96
گزارش برنامه پاکسازی ساحل غازیان بمناسبت روز جهانی بدون پلاستیک 21 تیرماه 96
اعضای محترم کمیسیون محیط زیست انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی با همکاری اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و پاکبانان زحمتکش شرکت سبزیور به مناسبت روز جهانی بدون پلاستیک
به منظور فرهنگ سازی و ارتقاء سطح دانش شهروندان و مسافرین محترم در زمینه زیان های بهداشتی و محیط زیستی استفاده از کیسه های نایلونی و همچنین بیان مطالبات شهروندان از مسئولین متولی در خصوص پسماند شهری اقدام به پاکسازی ساحل غازیان نمودند.
زباله ها به شهر، تالاب و دریای نیلگون ما آسیب می رسانند و چهره زشت را بر جای می گذارند، اما مهمترین معضلی که محیط زیست شهری و شهروندان با فرهنگ انزلی مدت هاست از آن رنج می برند، عدم اجرا و عمل به قوانین پسماند توسط شهرداری محترم و دفع غیر بهداشتی و غیر اصولی پسماند در حاشیه ورودی غربی شهرانزلی در بستر تالاب است که نشانه عدم مدیریت و نا آگاهی مسئول متولی را می رساند، فرهنگ حفظ محیط زیست باید در مسئول متولی رخنه کند تا بتواند در حوزه فرهنگسازی بر عموم جامعه شهر اثر گذار باشد،
تا زمانی که متولیان، زباله را لمس نکرده و حتی در فرهنگسازی واقعی، نمایشی و شو گونه عمل کنند نباید از شهروندان انتظار عمل داشت.
تعطیلی محل دفن غیر بهداشتی پسماندها در حاشیه ورودی غرب انزلی، ساماندهی سواحل و اجرای قوانین پسماندها توسط شهرداری از مطالبات به حق شهروندان است.
اکثر کسبه داران و پلاژ داران سواحل انزلی و غازیان اذعان داشتند که در اکثر اوقات اقدام به پاکسازی ساحل می کنند اما بعد از جمع اوری زباله ها در یک نقطه از ساحل و طی تماس ها ی مکرر با شهرداری جهت اقدام حمل زباله با ماشین آلات خود پاسخگو نیستند و دوباره زباله ها توسط احشام ولگرد و باد در ساحل پخش می شود.
در حین پاکسازی ساحل مورد استقبال شهروندان و مسافرین محترم و تشویق پیشکسوتان دوست داشتنی شهرمان قرار گرفتیم که برایمان ارزشمند بود و به رسم یادگاری عکسی گرفتیم و
بعد از اتمام پاکسازی به مناسبت روز جهانی بدون پلاستیک به شرکت کنندگان این برنامه کیسه های پارچه ای توسط مدیریت محترم هتل دلفین به رسم یادبود اهدا شد.
قابل توجه شهرداری محترم بندرانزلی جهت یادآوری که در برنامه ششم توسعه به سر می بریم اجرای قوانین، برنامه چهارم و پنجم توسعه که در شهرستان اجرا و عملی نشده است از مطالبات قانونی و به حق شهروندان است.
تدابیری در برنامه پنجم توسعه برای ممنوعیت دفع غیربهداشتی زبالهها اندیشیده شده است. شهرداری شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و شهرهای ساحلی و شهرهای حاشیه تالابهای داخلی در راستای مدیریت پسماند شهری موظفند تا پایان سال چهارم برنامه پنجم، پسماندهای خود را با روشهای نوین و فناوریهای جدید با اولویت روشهای آلی (ارگانیک) از قبیل کرم پوسال (ورمی کمپوست) بازیافت کنند.هرگونه دفن پسماندها در این گونه شهرها مطلقا ممنوع است. این تکلیف قانونی برای شهرداریها در قانون برنامه پنجم توسعه و در بند (الف) ماده ۱۹۳ پیشبینی شده است. آییننامه اجرایی این قانون هم به تصویب رسیده و ابلاغ شده است. بر اساس آییننامه بند (الف) ماده ۱۹۳ قانون برنامه پنجم توسعه، کلیه شهرداریهای مشمول این قانون موظفند حداکثر یکسال پس از ابلاغ این آییننامه برای تدوین برنامه جامع مدیریت پسماندهای شهری براساس دستورالعمل طرح جامع مدیریت پسماندها مصوب وزارت کشور اقدام و پس از تصویب در کارگروه استانی به نحوی اقدام کنند که از سال پایانی برنامه پنج ساله پنجم ضمن به کارگیری روش های نوین، هرگونه دفن غیربهداشتی در این شهرها انجام نشود.
محمدامین معصومی، مسئول کمیسیون محیط زیست انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی