ورود سالانه 40 میلیون گردشگر داخلی به گیلان و برنامه های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری
ورود سالانه 40 میلیون گردشگر داخلی به گیلان
خبرهایی از برنامه های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری طی دو سال گذشته نشان می دهد که هدف کوتاه مدت این سازمان در حالی در رسانه ها انعکاس می یابد که عمر مدیریتی مسئولان و مدیران به طور ماهانه و سالانه تغییر و تحول می یابد و به دنبال آن برنامه ریزی های کوتاه مدت سلیقه ای اعمال می شود و گاه برنامه ای ، نیمه کاره رها شده و الویت اجرایی خود را از دست می دهد .
دو طرح جذب گردشگر طبیعی و پرنده نگری و بازدید از تالاب انزلی که الزامات خود را دارد و تحت شرایط ویژه و توصیه های زیست محیطی با حفظ آرامش و سکوت در مسیر های تردد آبی مطرح است و ثبت خانه های روستایی برای پذیرایی گردشگری چند سالی است رونق زیادی یافته که در گیلان به زودی ساماندهی خواهد شد .
پذیرایی از گردشگران در خانه های روستایی و اقامت و رزرو اتاق هایی برای گذراندن چند روز در این خانه ها همانند سایر کشورهای غربی و پیشرفته ، فرار از زندگی شهری ایده ی خوبی است که برای به سرانجام رسیدن ، هزینه ی زیادی نمی خواهد و فقط ساماندهی و شناسایی خانه های روستایی و هماهنگی برای نصب نرم افزار های رزرواسیون و بوکینگ در سطح کشور و زیر نظر سازمان گردشگری را می طلبد .
برای جلوگیری از ورود خودرو ها به روستا و ایجاد مشکلات حمل و نقلی نظیر ترافیک ، زباله و امثالهم و به منظور جلوگیری از تغییر سیمای زندگی روستایی لازم است حضور در روستا ها با مرکزیت شهر های نزدیک و اختصاص خودروهایی ویژه برای تردد و ایاب و ذهاب گردشگران در سطح محدود باشد .#
خبر 1 - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان از ورود سالانه 40 میلیون گردشگر داخلی به این استان خبر داد.
همشهری استانی 8 دی 1395
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان «رضا علیزاده» با بیان اینکه با وجود برخورداری گیلان از توانمندیهای فرهنگی، تاریخی و طبیعی، موضوع روستا از مهمترین مقولههای مورد توجه است، اظهار کرد: روستاها علاوه بر الگوهای معماری بومی، محلی میراث معنوی بسیار قوی در کنار جاذبههای گردشگری دارند که میتوانند مقصدهای متنوعی را برای گردشگران داخلی و خارجی فراهم کنند.
وی با اشاره به تقویت گردشگری روستایی و تنوعسازی مقصدهای گردشگری افزود: احیای بافتهای قدیمی روستایی از دیگر مزیتهای اجرای طرح گردشگری اجتماعمحور است.
علیزاده گفت: جهتدهی گردشگران به سمت روستاها میتواند موجب رونق صنایعدستی از تولید تا عرضه و مشاغل خانگی شود.
۳ هزار خانه روستایی، «خانه مسافر» میشود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: بیش از ۳ هزار خانه روستایی را در گیلان شناسایی کردیم و بانک اطلاعاتی آنها ثبت شد تا در گام بعدی عملیات صدور پروانه بهرهبرداری برای ایجاد خانه مسافر در روستاها را عملیاتی کنیم.
علیزاده اظهار کرد: بهدنبال ارتقای سطح درآمد اقتصادی و تامین معیشت پایدار در گیلان هستیم.
وی گردشگری روستایی را مورد توجه این ادارهکل عنوان کرد و افزود: روستاها علاوه بر الگوهای معماری بومی و محلی، میراث معنوی دارند و میتوانند مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرند.
مدیرکل میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری گیلان از وجود 1724 واحد اقامتی گردشگری در گیلان خبر داد و گفت: این واحدها 24 هزار تخت دارند و از این تعداد 1233 واحد خانه مسافر هستند.
خبر 2 - برگزاری تورهای طبیعت گردی با هدف «پرنده نگری» در تالاب های گیلان خبرگزاری مهر 29 دی 1394
http://www.mehrnews.com/news/3028402
رشت- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از برگزاری تورهای طبیعت گردی با هدف «پرنده نگری» در تالاب های گیلان خبر داد.
رضا علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت اکوسیستم گیلان اظهار کرد: وجود تالاب ها و آبگیرهای متنوع در استان گیلان باعث شده تا این استان هرساله پذیرای تعدا زیادی پرنده مهاجر در این تالاب ها باشد.
وی افزود: حضور این پرندگان در تالاب های سطح استان که از مهمترین آنها می توان به تالاب بین المللی انزلی، امیر کلایه و تالاب سلکه می توان اشاره کرد، فرصت مناسبی برای حضور اکوتوریست هایی است که علاقه مند به دیدن این پرندگان هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان تصریح کرد: در چارچوب همکاری با محیط زیست استان و گروه «جایکا» و به دنبال تقویت و ارتقاء فعالیت های گردشگری با موضوع اکوتوریسم، تورهای طبیعت گردی با هدف پرنده نگری در گیلان برگزار می شود.
وی بهره گیری از این ظرفیت را راهی برای رسیدن به گردشگری پایدار و و مدیریت ویژگی های اکولوژیکی استان دانست و افزود: در حال حاضر این تورها با کانون توجه در تالاب انزلی و تالاب امیر کلایه در حال برگزاری است و در صورت لزوم و فراهم آمدن شرایط مناسب، در سایر تالاب ها و آبگیرهای استان نیز اجرا خواهد شد.
علیزاده تهیه و تدوین خط مشی این تورهای طبیعت گردی را در تالاب انزلی بر اساس تمهیدات حاصل از بستر مطالعات گروه جایکا در تالاب انزلی عنوان و با اشاره به ظرفیت گیلان در زمینه گردشگری زمستانی خاطر نشان کرد: بهره مندی از مزایای این صنعت با فراهم کردن زیرساخت ها، توجه به ظرفیت ها و نیز مشارکت بخش خصوصی محقق می شود.
وی از گردشگری زمستانی به عنوان شاخه ای جذاب از این صنعت یاد کرد و گفت: به دلیل پرمخاطره بودن گردشگری زمستانی ابتدا باید زیرساخت های مناسب فراهم شود و سپس جاذبه های مورد نظر به گردشگران معرفی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان علیزاده گردشگری زمستانی با محوریت روستاهای گیلان را یک ظرفیت ویژه خواند و بیان کرد: کم کار بودن کشاورزان در فصل سرد، پتانسیل بالایی از نیروی انسانی را در اختیار ما قرار می دهد که با این پتانسل می توان گردشگری زمستانی روستایی در استان را رونق بخشید.
علیزاده وجود کوهستان ها، جنگل ها، رودخانه ها و نیز ییلاقات استان را که زمینه های درمانی و گردشگری بسیاری دارند، از دیگر جاذبه های زمستانی گیلان عنوان کرد.