انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی

انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی

نهادی مدنی، غیردولتی، غیرسیاسی، غیر انتفاعی و بدون وابستگی به گروه های حزبی، قومی، نژادی و ایدئولوژیک بدون وابستگی به گروه های حزبی، جناحی، قومی و عقیدتی

آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

مدیریت شهری چیست ؟

چهارشنبه, ۲۴ تیر ۱۳۹۴، ۰۶:۴۲ ب.ظ

 این مقاله بر اساس نظرات یک شهروند که در  قسمت نظرات در مقاله مدیریت شهری مدیریت شهرداری نگاشته شده بود  تهیه گردیده و با کسب اجازه از ایشان  ارائه می گردد و سعی شده در آن هیچ گونه دخل و تصرفی صورت نگیرد . درصورتی که در این مقاله از منابع دیگری  استفاده شده است از  ایشان تقاضا داریم منابع خود رامتعاقبا اعلام فرمایند .

مدیریت شهری  زیرشاخه ای از برنامه ریزی  شهری  است و 

بندر انزلی

مدیریت یعنی کار کردن با افراد و گروهها برای رسیدن به مقاصد سازمان. وظایف مدیریت عبارتند ازبرنامه‌ریزی، سازماندهی، نظارت و انگیزش.

 

تمامی این وظایف برای مدیریت شهری نیز متصور است.

 

مدیریت شهری باید برای شهر برنامه‌ریزی کند، فعالیتهای شهر را سازمان دهد، بر فعالیتهای انجام شده نظارت کند، حتی برای انجام بهینه امور، انگیزش لازم را در سازمان مدیریت شهری ؛ سایر نهادها ؛ بخش خصوصی و شهروندان ایجاد نماید.

 

رشته مدیریت شهری از دیدگاه سلسله مراتب رشته ای، زیر مجموعه ای از حوزه برنامه ریزی شهری است .

 

حوزه برنامه ریزی شش شاخه اصلی دارد که عبارتند از

•امنیت ملی

•توسعه اقتصادی

•اجتماعی

•محیط زیست

•شهری

•توسعه منطقه ای  

•  >>>  زیر شاخه پنجم یعنی برنامه ریزی شهری بر اساس سه اصل 1- ایجاد آسایش، 2-  امنیت،  3- رفاه       برای ساکنان شهر استوار است که البته این سه اصل ممکن است در هر شهر بر اساس فرهنگ و پیشینه ساکنین تعاریف متفاوتی داشته باشد. در زیر شاخه رشته برنامه ریزی شهری ده بخش قابل تفکیک به شکل زیر وجود دارد:

•1.طبیعی – اقلیمی

2.زیست محیطی

3.اقتصادی

4.اجتماعی

5.جمعیتی

6.تاریخی

7.زیر ساخت

8.کالبدی

9.مدیریتی

10.سیاسی

 

به عبارت دیگر، یک برنامه ریز شهری با این ده تخصص در ارتباط است تا یک برنامه شهری را به سرانجام برساند. بر این مبنا در شاخه نهم یعنی مدیریتی، مبحث مدیریت شهری گنجانده شده است که وظیفه آن نگهداری، اداره و توسعه فضاهایی است که برنامه ریزان شهری ایجاد می نمایند

 

اگر برنامه ریزی های کشور حول شش محور می چرخد که برنامه ریزی شهری در  محور پنجم آن قرار گرفته است 4 محور دیگر بالاتر از آن ، امنیت ملی ، توسعه اقتصادی ، اجتماعی ، زیست محیطی قرارگرفته است .این تقسیم بندی اگر بر اساس الویت باشد ، نشان می دهد که محیط زیست ، موضوعات اجتماعی ، موضوعات توسعه اقتصادی و امنیت ملی بسیار بسیار مهم تر تشخیص داده شده اند و هریک می تواند توسط الویت مافوق خود تحت الشعاع قرار گیرد .

به این ترتیب یک طرح توسعه شهری ،  ناچاراً باید  تحت الشعاع   یک طرح زیست محیطی قرار  بگیرد .   اسفناک  آن زمانی که

 است  که یک  طرح زیست محیطی با ارزیابی غلط و در نظر نگرفتن همه ی جوانب تاثیر گذار  و برآورد هزینه – فایده  به مرحله اجرا در بیاید .

نتیجه ملموس آن در بندر انزلی  ورود و  رشد و تکثیر کنترل نشد ه   "  جلبک آزولا " در تالاب بین المللی انزلی   در سال 1363   از  کشور فیلیپین  است که   با مقاصد کاربردی – تحقیقاتی  از طریق  سازمان جهاد کشاورزی  وارد استان گیلان شد ، اما  عملاً  باعث   از بین بردن  زیستگاه تخم گذاری ماهیان دریایی  مهاجر به  تالاب انزلی برای تخم گذاری  و مضافا ً کاهش ماهیان کفزی تالاب شده است .  رشد بی رویه جلبک آزولا مانع رسیدن نور و اکسیژن به آب شده، محیط را برای آبزیان مختلف بسیار نامناسب ساخته و بدین ترتیب خسارت های اقتصادی فراوان به بار آورده است.(1 )

  کاهش میزان صید کیلکا ماهیان دریای خزر به واسطه شانه داردریایی  ژله ای مانند  ،  در سال 1378 ،  که با تخلیه  مخزن  آب   توازن  کشتی های تجاری  از دریای  سیاه   وارد چرخه زیستی  دریای خزر  شد  اقتصاد  مبتنی بر صید وصیادی  انزلی را به سوی نابودی   نزدیک می سازد . کاهش جمعیت کیلکا ماهیان  ،  روی موجودات دیگر از جمله ماهیان خاویاری و فوک آبی دریای خزر که از این ماهی تغذیه می کند تاثیر می گذارد  و می‌توان یکی از علل کاهش ماهیان خاویاری و تهدید جدی انقراض فوک خزری را این امر دانست. (2 )

اخیراً اثرات  زیست محیطی ناشی از استقرار و جانمایی بد سد گتوند در خوزستان بر روی گنبد های نمکی که باعث شور شدن آب شیرین رودخانه های پشت این سد  می شود  و نابودی کشاورزی   خوزستان در صورت  استفاده از این میزان شوری  در آب های کشاورزی  توسط وزیر کشاورزی عیسی کلانتری اعلام شد  و نمونه های دیگری که نشان می دهد چگونه طرح ها و برنامه ریزی های بالادست   می تواند اثرات غیر قابل انکاری در حوزه ی  برنامه ریزی  شهری   داشته باشد و تغییر سریع اهداف کوتاه مدت  ، بدون توجه به برنامه ریزی میان مدت و دراز مدت را عملاً شاهد هستیم .

------------------------------

توضیح 1  : ریشه واژه آزولا کلمه ای یونانی به معنی " در خشکی مردن "، موطن اصلی این سرخس آبزی  را که در همزیستی با جلبک سبز آبی  زندگی می کند   ، آمریکای شمالی می دانند، این سرخس برای نخستین بار در سال ۱۷۸۳ میلادی توسط لامارک شناسایی شد. با توجه به پراکنش وسیع آزولا، رشد سریع و قابلیت تثبیت ازت، ضروری است تا با انجام اقدامات مدیریتی مناسب، رشد وتکثیر این گونه گیاهی را کنترل تا علاوه بر جلوگیری از برهم خوردن تعادل اکولوژیکی اکوسیستم های آبی از این گیاه برای مصارف مختلف استفاده بهینه کرد.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان  با اشاره به لزوم جمع آوری آزولا ازسطح تالاب انزلی گفت: با توجه به مخاطرات زیست محیطی گیاه مهاجم آزولا، جمع آوری فیزیکی این گیاه ازسطح تالاب از برنامه های مهم طرح احیای تالاب انزلی است.

اردشیر روحی ماسوله افزود : آزولا به تدریج و با استفاده از سه دستگاه شناور مکنده از سطح تالاب انزلی جمع آوری خواهد شد و با اجرای طرح احیای تالاب بین المللی انزلی این تالاب به عنوان سرمایه ای طبیعی برای نسل های آینده حفظ شود. 

توضیح   2:  شانه‌دار مهاجم  ، با نام علمی نمیوپسیس لیدی (Mnemeiopsis leidy    ، در تمام مراحل زندگی خود گوشتخوار است و از فیتوپلانکتون‌هایی تغذیه می‌کند که غذای انواع ماهیان   دیگر  دریای خزر به ویژه کیلکا است؛ لذا شانه‌دار مهاجم رقیب بزرگی برای کیلکا ماهیان محسوب می‌شود و افت شدید جمعیت   کیلکا   ،  با کاهش میزان صید کیلکا از یک صد هزارتن  در سال 1378  به  بیست هزار تن در سال 1392  ،  باعث ورشکستگی عده زیادی از صیادان کیلکا شده است ،  به طوری که 119 تعاونی صید در استان‌های شمالی به 29 شرکت و 29 فروند لنج صیادی  (در سال 1392  ) کاهش یافته است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۲۴
کمیسیون عمران انجمن طرفداران توسعه بندرانزلی

نظرات  (۸)

دکتر  حناچی  رئیس شورای عالی شهرسازی و معماری  در مناظره  تلویزیونی  9  آذر 1393 ،  از شهرداری ها و شورای شهرها خواست به جای رقابت در افزایش بودجه، در افزایش کیفیت باهم رقابت کنند

http://www.irna.ir/fa/News/81414758/

بررسی راههای تامین هزینه اداره شهرها؛ تراکم فروشی یا پرداخت شارژ  ؟

کاشانی: درآمد حاصل از تراکم فروشی نامشروع است

http://www.irna.ir/fa/News/81414758/

دکتر حناچی  : شهر جای آزمون و خطا نیست 

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شهر جای آزمون و خطا نیست، گفت: شهرها باید کاملا تخصصی اداره شوند

حناچی ادامه داد: با وجود بهترین متخصصان، برنامه ها و مدیران باید شهر را اداره کرد

وی از شهرداری ها و شورای شهرها خواست به جای رقابت در افزایش بودجه، در افزایش کیفیت باهم رقابت کنند

حناچی از شهروندان نیز خواست برای احقاق خود اصرار داشته باشند و از شهرداریها مصرانه حق خود را بخواهند

نقل قول از خبرگزاری خانه ملت
تاریخ  30 مهر 1392
http://icana.ir/Fa/News/239365
خباز در گفت‌و‌گو با خانه ملت خبر داد:
مغایرت 25 درصد از مصوبات دولت نهم و دهم با قوانین/ نشست هیئت تطبیق با مسئولان حقوقی دولت
عضو هیئت تطبیق مصوبات دولت با قانون با اشاره به اینکه 25 درصد از مصوبات دولت های نهم و دهم مغایر قانون بود، از نشست هیئت تطبیق مصوبات دولت با قانون با مسئولان حقوقی دولت خبر داد.

محمدرضا خباز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خانه ملت، تصریح کرد: هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین و مقررات فعالیت خود را همچنان ادامه می دهد.

معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی دولت یازدهم با اشاره به چگونگی مغایرت‌مصوبات دولت های دهم و نهم با قوانین افزود: دولت های نهم و دهم مسیر را به گونه ای طراحی کرده بودند که مصوبات به دست ما نمی رسید یعنی عمدا دولت مصوبات را به هیئت تطبیق مصوبات ارسال نمی کرد.

 وی با اشاره به اینکه در این شرایط ناگزیر بودیم از کانال های دیگر مصوبات را دریافت کنیم، گفت:‌ اما چون دولت نهم و دهم مصوبه زیاد داشت فعالیت سنگینی بر عهده هیئت تطبیق بود.

نماینده ادوار مجلس ادامه داد: دومین چالش هیئت تطبیق در دولت های نهم و دهم این بود که امور این هیئت به روز نبود به عبارتی هیئت تطبیق سه تا چهارسال از بررسی مصوبات عقب بود.

عضو هیئت تطبیق مصوبات دولت با قانون اضافه کرد: دکتر لاریجانی اصرار بر به روز شدن هیئت تطبیق مصوبات دولت با قانون داشت که این موضوع صحیح است، یعنی ما مصوبه دو ماه پیش را اکنون باید رسیدگی کنیم اگر در سال آینده رسیدگی شود ارزشی نخواهد داشت.

خباز با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر هیئت تطبیق مصوبات دولت با قانون به روز شده است ، گفت: در حال حاضر مصوبه ای برای بررسی نداریم و در هفته گذشته به دلیل اینکه مصوبه ای برای بررسی نبوده ، مصوبات گذشته را به روز کردیم.

مدیریت شهری یعنی فضای کالبدی شهر  را  که برنامه ریزی شهری  تعریف کرده  اجرا نماید . اگر برای آسایش و رفاه و امنیت شهروندان  برنامه ریزی شهری صورت گرفته است  ، این برنامه ریزی توسط  برنامه های توسعه شهری  تعریف شده  ، یعنی برنامه  طرح توسعه  شهری جامع  و برنامه طرح توسعه تفصیلی شهری  .
پس فضای کالبدی  شهر  با توجه به پیش بینی افزایش جمعیت طی ده سال آینده  وسرانه های کاربری  مطلوب برای رسیدن به رفاه ، آسایش و امنیت   در نظر گرفته شده است  اگر  چیزی از قلم  افتاده  باید در طی سال های اجرا  به طور انعطاف پذیر قابل تغییر باشد  و به همین دلیل میزان انحراف از اهداف طرح  توسعه جامع  شهری  نباید بیش از 10 درصد باشد و مغایرت اساسی  با اهداف  طرح جامع نباید  رخ دهد .
اما می بینید که شهردار و گاهگاهی اعضای شورای شهر از اجرای قوانین و مصوبات سرباز می زنند و گله و شکایت دارند که دست و پاگیر است. به طوری که در این چارچوب  قانون های  کهنه  و  قدیمی  نمی توانند کاری انجام دهند .
این نیاز موجب شده که درخواست های تخلف از قوانین با صدور بخش نامه ها و شیوه نامه هایی غیر قانونی به خصوص توسط  هیئت دولت نهم و دهم ،  راهگشای ورود به فاز  اجرایی با صور قانونی شود . نظر عزیزان را به نقل قولی از  رئیس مجلس شورای  اسلامی جلب می نمایم  حاکی از این که  یک چهارم مصوبات  هیات دولت  نهم و دهم  غیرقانونی بوده است .

همشهری آنلاین 
http://www.hamshahrionline.ir/details/136904/Iran/legislative

دوشنبه 16 خرداد 1390 - 13:57:22 | کد مطلب: 136904
26 نامه لاریجانی به احمدی نژاد درباره مصوبات غیرقانونی دولت

"
رئیس قوه مقننه همچنین در نامه‌های جداگانه دیگری به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، مغایر نبودن ۲۵۸ مصوبه هیئت دولت با قوانین جاری کشور را نیز اعلام کرد.  "

از شاهکارهای دیگر یک بام و دو هوا  بودن شهرداری و ادعای  پیروی از قوانین و مصوبات طرح آزاد سازی  حریم 60 متری دریا است .
شهرداری خود در طرح سالمسازی دریا  بانوان  ، روبروی هتل جهانگردی  ، طرح سالمسازی آقایان را  احداث کرده است ، خوبی آن این است که خانواده ها زیاد از هم  برای استفاده از دریا دور نمی شوند    .  منتها یک   "امُای بزرگ " در این جا نهفته است که شهرداری  کل ساحل را  با کیسه های نایلونی مسدود کرده است  و عملاً بار دیگر  ساحل دریا به علت واگذاری به بخش خصوصی  و اجاره دار مسدود شده است .
چرا شهرداری میتواند  ساحل را اختصاصی کند  ، ولی هتل چهانگردی نمیتواند ساحل اختصاصی داشته باشد ؟
این هم یک جور اجرای قوانین و لاف و گزاف زدن عوامفریبانه است.
یک برنامه ریز شهری ، مدیریتی را برمی گزیند که به اهدافش زودتر برسد . نتیجتاً انتصاب مدیران برای رسیدن به اهداف برنامه ریزی شده است . اگر این برنامه ریزان خواسته باشند در چارچوب منافع شخصی و یا گروهی و جناحی  به اهدافی غیر از اهداف کلان تعیین شده در کشور دست یابند مسلماً از هدف اصلی وجودی خود دور می شوند و قوانین کشوری را هم زیر پا می گذارند.
نمونه مشهود آن استفاده از چماق قانون  به فراخور مصلحت و نادیده گرفتن آن هرجا که نفغی  در آن نهفته است و یدک کشیدن  عبارت " حمایت از شهروندان و حقوق شهروندی  " است .
که گهگاهی در شهر انزلی  با آن روبرو می شویم .
ساخت صد در صد  زمین و تراکم مازاد و اخذ جریمه پارکینگ در کمیسیون ماده 100  "قانون شهرداری "  از همین دست  قوانین است .
اما در جایی که بیان می شود  حال به جای  فضای سبز و پارکینگ مورد نظر  ، پولش را در کجا صرف افزایش فضای سبز  یا احداث پارکینک کرده اید  . می فرمایند پارکینگ حاشیه ی خیابانی  از شاهکارهای اجرای قوانین ما است و تبدیل  باغات و فضای سبز شهری  هم  به مسکونی  وآپارتمان سازی هم  با توافق  شورای شهر   صورت گرفته است .
خب حالا با درآمد آن چه کرده اید . پاسخ این است 55 درصد هزینه ی جاری و دستمزد کارمندان است  ، 45 درصد بقیه هم   بخشی مربوط به واگذاری وظایفمان به شرکت های خصوصی است .که تحت عنوان هزینه ی عمرانی  صرف می شود  بقیه راهم یک طوری با پیمانکاران کنار می آییم و یا اعتبارش از  بودجه عمرانی کل کشور از طریق ارزش افزوده و  سایر کمک های  دولتی ... واریز می شود ، 
 هدف اصلی کاربردی  پروژه ای   تحت عنوان "جلبک آزولا " استفاده از آن به عنوان جایگزین کودشیمیایی در شالیزار بوده است و با ورود  آب شالیزارها  به تالاب انزلی ، این گونه ی    مهاجم به تالاب انزلیتحمیل شده است   همانگونه که کود های شیمیایی مزارع وارد تالاب انزلی می شوند.&& این خبر  توسط خبرگزاری مهر چنین عنوان شده است .&&تالاب ا نزلی طعمه جلبک آزولا / پروژه ای که دردسر ساز شده است
http://www.mehrnews.com/news/1450130
شناسهٔ خبر: 1450130 - چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۴
این گیاه مهاجم درقالب طرحی پژوهشی با عنوان " آزولا جانشین کودهای شیمیایی ازته برنج" به گیلان راه یافت و پس ازسه سال مطالعه مقدماتی برای کاربردی شدن پژوهش ها درایستگاه آزمایشی کشت برنج رشت به عنوان تثبیت کننده نیتروژن خاک در فرآیند کشت برنج استفاده شد اما به تدریج با راهیابی به منابع آبی از تالاب انزلی سردرآورد.
همان طورکه به درستی بیان شده ازولا درسالهای جنگ که خلیج فارس ناامن بوده وهزینه حمل علوفه وخوراک دام روبه افزایش یافت به ایران اورده شد وکنسانتره این جلبک ازغنی ترین خوراک دام بشمارمیرفت . متاسفانه علاوه براینکه ازان به درستی بهره برداری نشده الان بعنوان یک معضل شناخته میشود .
متولیان تالاب که شامل محیط زیست .اب منطقه ای وشیلات هستند.هریک براساس شرح وظایفی که برای انان تعریف شده درتالاب انزلی منافعی دارند.شوربختانه این منافع مشترک هم نتوانست انگیزه ای ایجادنماید تابطورمشترک فکری بحال این معضل بکنند . فریاد سازمانهای مردم نهاد هم بگوش مسئولین نمیرسد . شاید بقول همشهری مان باید" ایژگره"کشید تابه عمق فاجعه واقف شوند
همانطور که در ابتدای مقاله بدرستی بیان شده ،برنامه ریزی اولین و مهمترین وظیفه یک مدیر است و اصولا ارزیابی عملکرد یک مدیر به میزان دستیابی به اهداف برنامه بستگی دارد .
متاسفانه ارائه برنامه و پایبندی به آن حلقه مفقوده در سیستم مدیریتی مدیران کشورمان در هر سطحی بوده و هست ! حال که همه قبول داریم که مدیران ما توانایی برنامه ریزی درست و اصولی رو ندارند و اصولا محدوده مدیرتی خود را حد اکثر در پیگیری و ایجاد انگیزش میدانند ! شاید بر دیگرانی مثل انجیو های مردمی و مراکز دانشگاهی مرتبط با حوزه حقوق شهروندی و برنامه ایزی شهری واجب باشد که مستقلا برای حوزه شهری خود برنامه هایی تدوین و سعی در مصوب نمودن آن توسط سازمانهای شهری نمایند ، و پیگیرانه اجرای آن را از مسئولین طلب نمایند .
 به این طریق عملا طرح توسعه شهری توسط کارشناسان مربوطه که اغلب دور از ابزار قدرت هستند تهیه و توسط انجیو ها و شهروندان مطالبه و در نهایت توسط سیاسیون و مدیران ناتوان در برنامه ریزی و شاید توانا در پیگیری و اجرا ، عملی شود !
در اینصورت حتی در فقدان مدیران لایق برای اجرایی نمودن آن،    حد اقل دور نما و نقشه راهی وجود خواهد داشت و مبنایی خواهد بود  برای ارزیابی عملکرد مدعیان مدیریت شهری ! 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی