برخورد قانونی با هرگونه برداشت غیر مجاز شن و ماسه و تخریب محیط زیست
انزلی - ایرنا- فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت از محیط زیست گیلان با اشاره به انجام پایش معادن و کارگاه های برداشت شن و ماسه از چابکسر تا آستارا گفت : با هرگونه برداشت غیر مجاز و تخریب بستر و حریم رودخانه ها به شدت برخورد می شود.
کد خبر: 82366900 (5748533) | تاریخ خبر: 09/10/1395
ساسان اکبری پور عصر پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد : پیمانکاران و حتی کسانی که مجوز برداشت شن و ماسه را اخذ کرده اند نیز باید مواردی همچون عدم تغییر مکان تخلیه و رعایت میزان حجم برداشت را در دستور کار خود قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه حتی تغییر محل تخلیه شن و ماسه نیز تخلف محسوب می شود افزود : هرگونه برداشت غیر مجاز و خارج از چارچوب ضوابط که مغایر با قوانین و مجوزهای زیست محیطی باشد ، تخلف است.
اکبری پور یادآور شد : یگان حفاظت اداره کل حفاظت از محیط زیست گیلان از طریق سامانه پیامکی 1540 آماده دریافت هرگونه گزارش مردمی در خصوص تخریب و تصرف بستر و حریم رودخانه ها و تالاب ها و غیره بوده و در صورت اطلاع رسانی ، در اسرع وقت با شخص یا نهاد متخلف برخورد می شود.
وی با بیان اینکه مجوزهای صادر شده از سوی محیط زیست برای برداشت شن و ماسه تنها در راستای استفاده از آن در پروژه های عمرانی و امور زیربنایی است تاکید کرد: افراد قانون مند از جانب ما نیز محترم بوده و در خصوص تخلفات منجر به تخریب محیط زیست ، این یگان با کسی تعارف ندارد.
اکبری پور خاطرنشان کرد : متاسفانه برداشت های غیر مجاز در استانهای همجوار موجب ایجاد سیلاب ها حتی در کمترین میزان بارش و تغییر اکوسیستم و همچنین آسیب رساندن به بستر رودخانه ها شده و اجازه نخواهیم داد در گیلان نیز، اتفاقاتی از این دست رخ دهد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، افزایش رشد جمعیت شهر نشینی و به تبع آن رشد فیزیکی شهرها ، استفاده از شن و ماسه را به منظور توسعه فیزیکی شهرها با اهداف مختلف در پی داشته بطوریکه می توان گفت شن و ماسه نقش عمده ای در احداث ساختمان ها و پروژه های عمرانی دارد .
به دلیل ارزش بالای شن و ماسه رود خانه ها ، پدیده استخراج آن از بستر رودخانه ها و به خصوص رودخانه های دارای جریان آب دائمی روز بروز افزایش یافته و با اینکه برداشت شن و ماسه در توسعه اقتصادی نواحی جغرافیایی نقش به ظاهر مناسبی دارد اما انجام این عملیات از بستر رودخانه ها پیامدهای زیست محیطی غیر قابل جبرانی را به دنبال دارد .
در گیلان بیش از 40 رودخانه جریان دارد که بستر این رودها عمدتا در مسیر دره های کوهستانی و کوهپایهای پوشیده از جنگلهای سرسبز و انبوه قرار گرفته و حوزههای آبخیز کوچک و بزرگ این استان که از مناطق مرتفع در غرب و جنوب سرچشمه میگیرند ، به وسیله تالاب بین المللی انزلی و یا به صورت مستقیم ، به دریای خزر می ریزد.
خبرنگار : رضا اکبری**انتشار : نصراله ابراهیمی
7471/6070